Turkisk attack mot kurdiskkontrollerat område i Syrien

I skuggan av händelserna i Palestina fortgår andra krig med oförminskad styrka. Minst elva personer dödades igår i ett turkiskt flyganfall mot ett av kurder kontrollerat område i Syrien. Dödstalet kommer troligen att stiga, då det också finns ett större antal skadade efter anfallet , rapporterar Syriska människorättsobservatoriet (SOHR).

Anfallet riktades mot en träningsanläggning för kurdiska poliser i al-Malikiyya, en stad i nordöstra Syrien, som ligger i gränsområdet till både Turkiet och Irak. Turkiet har trappat upp anfallen mot områden som kontrolleras av kurdiska styrkor på andra sidan gränsen, i vad som tolkas som hämndattacker för ett dåd i den turkiska huvudstaden Ankara där två personer skadades.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.