Al Shifa-sjukhuset fick en timme på sig att evakuera

UTRIKES Israel har gett personal, patienter och människor som sökt skydd på Al Shifa-sjukhuset i Gaza en timme på sig att evakuera. Evakueringen skulle ske på en väg som inte vanligtvis har använts för evakuering söderut.

Israels militär har uppmanat till evakuering till fots. En läkare på sjukhuset har varit i kontakt med al Jazeera  och säger att det är omöjligt att evakuera under den korta tiden. Bland annat saknas det ambulanser för att evakuera runt 300 svårt sjuka patienter och minst 35 för tidigt födda barn. Dessa har redan varit utanför sina kuvöser i åtta dagar eftersom det saknades elektricitet för att driva dem. Fyra barn har hittills dött och fem är nu i kritiskt tillstånd.

Den stipulerade timmen har nu gått, och oron finns att den israeliska militären nu ska förvandla sjukhuset till ett slagfält.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.