Solidaritet med Palestina: SKP och SKU besöker Palestinas ambassad

PARTIET, SKU I en gest av solidaritet besökte en delegation från Sveriges Kommunistiska Parti (SKP) och Sveriges Kommunistiska Ungdomsförbund (SKU) Palestinas ambassad under fredagen. Syftet var att uttrycka sitt stöd för det palestinska folket som kämpar mot den brutala massakern i Gaza, utförd av det sionistiska Israel.
 
Delegationen, bestående av SKP:s partistyrelseledamöter och lokalordföranden Per-Olof Jönsson och Panos Alepliotis, samt förbundsordförande för SKU, Martin Tairi, blev väl mottagen av Palestinas ambassadör till Sverige, Rula Al-Mhaissen. Ambassadören delade med sig av den svåra situationen i Gaza och resten av Palestina, särskilt med tanke på att Israels folkmords-kampanj nu pågått i 42 dagar.
 
Under besöket överlämnade delegationen det senaste gemensamma uttalandet från SKP och SKU och presenterade även en kopia av Kommunistiska Manifestet tillsammans med en bukett rosor. Som tack för besöket fick delegaterna en varsin palestinasjal att bära i solidaritet med det palestinska folket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.