Estland och Finland vill inte ta emot flyktingar via Ryssland

UTRIKES Det estniska public servicebolaget ERR rapporterar att gränspolisen i Estland är redo att stänga gränsen mot Ryssland om antalet asylsökande ökar. På torsdag stoppades runt 20 somaliska och syriska medborgare vid gränsen.

Finland beslutade redan på torsdag att stänga fyra gränsövergångar mot Ryssland, Vaalimaa, Nuijamaa, Imatra och Niirala, som hålls stängda till den 18 februari. Bakgrunden är att mängden asylsökande från den ryska sidan har ökat kraftigt vid Finlands sydöstra gräns.

Statsminister Petteri Orpo tycker att asylsökande har släppts förbi ryska gränskontroller på ett organiserat sätt. Han menar att flyktingarna inte är i akut nöd utan att det handlar om någon typ av ”organiserad verksamhet” och att gränsvakterna har ändrat sitt förhållningssätt. Människor i ett mycket utsatt och farligt läge blir alltså ännu en gång brickor i det politiska spelet och skyfflas runt mellan ovilliga mottagare efter att de flytt från svåra förhållanden i sina hemländer.

En tanke på “Estland och Finland vill inte ta emot flyktingar via Ryssland

  1. Globe became unsafe by wars and climate changes. EU and Scandinavia on the top at by promises about democracy and equality.
    There is democracy but limited and well monitored where all is well to burn the Quran but any try to shed the light on rulers and elite end without explanation.
    Equality is in own class not in society. Unclear and missleading things move whole towns to go for better tomirrow.
    Russia does not invite with democracy and equality so people move on to more atractive destination.
    They never thought Finland with Helsinki watch and Human rights in each sentece will build the wall and reject them.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.