Byggnads varslar om sympatiåtgärder för IF Metall

FACKLIGT Byggnads varslar om sympatiåtgärder för IF Metall i den pågående konflikten med Tesla. Det innebär att kommande servicearbeten och byggnationer i Teslas serviceverkstäder sätts i blockad. Det är IF Metall som begärt begärt sympatiåtgärder från Byggnads.

– För Byggnads är det självklart att stödja IF Metall i den här frågan. Det hela är väldigt enkelt, i Sverige kör vi med kollektivavtal, säger Johan Lindholm, förbundsordförande för Byggnads.

Sympatiåtgärden omfattar vägran att utföra servicearbete, reparationsarbete, nybyggnation och ombyggnation åt TM Sweden AB som är Teslas serviceverkstäder. Sympatiåtgärderna gäller från och med den 28 november 2023, klockan 06:00 och till dess att IF Metall och Tesla tecknat kollektivavtal eller Byggnads återkallar sympatiåtgärden helt eller delvis.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.