Nytt europeiskt kommunistiskt samarbete – Europeisk Kommunistisk Aktion

PARTIET Under helgen kommer ett antal europeiska kommunistpartier att träffas i Aten, på inbjudan av Greklands Kommunistiska Parti (KKE) för att lägga grunden till ett nytt samarbete, utifrån de erfarenheter som gjorts genom det numera nedlagda Europeiska Kommunistiska Initiativet.

Sammanlagt tolv partier från Europa kommer att delta på mötet, som äger rum i Aten på inbjudan av de grekiska kommunisterna. Det rör sig bland annat om Sveriges Kommunistiska Parti (SKP), Spanska Arbetarnas Kommunistiska Parti (PCTE), italienska Kommunistiska Fronten (FC) och irländska Workers’ Party of Ireland (WPI).

Mötet kommer att äga rum under lördagen och de grekiska kommunisternas ordförande Dimitris Koutsoumbas kommer att hålla det inledande talet. 

Bildandet av Europeisk Kommunistisk Aktion (EKA) kommer två månader efter att den tidigare europeiska samarbetsorganisationen Europeiska Kommunistiska Initiativet (EKI) lades ned på grund av alltför stora ideologiska motsättningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.