Tyskland ökar repressionen mot islamism och politiska protester mot sionismen

UTRIKES Tyskland fortsätter sin ”anti-islamistiska” kampanj. Tysk polis genomförde i morse nu en stor razzia mot den muslimska föreningen Islamiskt Centrum Hamburg som har verksamhet på flera håll i landet. Man slog till på 54 platser. Tidigare i veckan förbjöds den PFLP-vänliga organisationen Samidoun och slagordet ”From the river to the sea, Palestine will be free” – ”Från floden till havet, Palestina ska bli fritt”  kan från och med nu ge straffpåföljd.

Islamiskt Centrum Hamburg övervakas sedan en tid av det tyska författningsskyddet pga misstanke om islamism.  Vilken betydelse man lägger in i begreppet är oklart – inrikesministern talar om att inte tillåta islamistisk propaganda eller propaganda riktad mot Israel. Förmodligen avser man alltså både islamistisk radikalisering och politiska protester mot den sionistiska staten. Båda åsikterna sorteras behändigt in under någon sorts ”antisemitism”

Att bekämpa islamistisk radikalisering med repression är som vanligt den borgerliga statens svar på att människor som känner sig totalt marginaliserade av samhället söker efter andra lösningar än att huka i tystnad.  Att utöka repressionen till att omfatta politiska protester mot Israel är praktiskt, eftersom västimperialismen naturligtvis inte vill att Israel  – dess fäste i Mellanöstern – ska ifrågasättas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.