Tyskland förbjuder propalestinskt slagord

UTRIKES I Tyskland har det mycket vanliga propalestinska slagordet ”From the river to the sea, Palestine will be free” – ”Från floden till havet, Palestina ska bli fritt” – förbjudits. 

Förbudet är en del av det tidigare beslutet från den tyska regeringen att förbjuda allt stöd för Hamas och att upplösa och förbjuda den propalestinska organisationen Samidoun  i Tyskland.  Organisationen kommer att få sina tillgångar konfiskerade och blockeras från internet och sociala medier. Enligt den tyska underrättelsetjänsten har Samidoun kopplingar till den radikala palestinska organisationen Folkfronten för Palestinas befrielse (PFLP) och är fientligt inställd till Israel. PFLP står för väpnad kamp mot Israel.

Att vara fientligt inställd till den sionistiska staten Israel är alltså nu klassat som brott i Tyskland, och klassas medvetet och lögnaktigt som antisemitism av inrikesminister Nancy Faeser (SPD). Och att upprepa ett pro-palestinskt slagord som ju givetvis kan tolkas på många olika sätt är nu med omedelbar verkan straffbart i Bayern, och den som använder det från riskerar från och med nu att bli gripen och åtalad enligt delstatens tolkning. Övriga delstater utreder nu hur man ska hantera förbudet. Det är ingen svår gissning att många kommer att följa Bayerns exempel.

En tanke på “Tyskland förbjuder propalestinskt slagord

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.