Strike Germany – kulturarbetare protesterar mot Tysklands totala stöd till Israel

UTRIKES Mer än 500 artister, filmskapare, författare och kulturarbetare i hela världen protesterar nu mot Israels krig i Gaza och uppmanar till bojkott av tyska statligt finansierade organisationer. Kampanjen stöds bland annat av nobelpristagaren i litteratur 2022 Annie Ernaux, och den palestinska poeten Mohammed El-Kurd.

Protestkampanjen kallas för Strike Germany och riktar sig mot Israels krig mot palestinierna sedan den 7 oktober 2023. Man vill rikta uppmärksamheten mot Tysklands brutala reaktion på allt försvar av det palestinska folket, där man bland annat förbjudit nätverket Samidoun för solidaritet med palestinska fångar, förbjudit slagord till stöd för Palestina och den palestinska flaggan. Även protestdemonstrationer mot Israels krig har förbjudits eller ställts in med hänvisning till anti-semitism .

Kulturella institutioner övervakar sociala media, namninsamlingar, öppna brev och offentliga uttalanden för att hitta uttryck för solidaritet med Palestina och rensa bort kulturarbetare som inte ställer sig bakom Tysklands totala stöd av Israel, säger organisatörerna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.