Demonstration i solidaritet med Palestina

PARTIET, SKU Tusentals stockholmare tågade under söndagen genom Stockholms gator trots minusgrader för att markera mot Israels brutala angrepp mot Gaza även denna helg.
 
SKP och SKU var givetvis också på plats med en banderoll och ett hundratal flygblad med det senaste uttalandet som flitigt delades ut bland folkmassan. En viktig slutsats i uttalandet är att Israles krig mot Palestina har pågått i årtionden:
 
”Kriget mot hela det palestinska folket – för det är precis vad det är, det är inget krig mot Hamas – har pågått i decennier med hela västvärldens medgivande och stöd, för Israel är den västerländska imperialismens säkraste bastion i området. Stora intressen gömmer sig bakom den israeliska ockupationen och dessa förhindrar varje nedtrappning av konflikten och varje steg i riktning mot fred och avspänning.

Kriget började inte för en månad sedan, utan för längesedan. Det började med koloniseringen av Palestina och av den israeliska ockupationen. Kriget kan bara avslutas samtidigt med ockupationen och ockupationen kan bara avslutas genom medveten kamp, som också riktar sig mot imperialismen.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.