Finlands kommunister protesterar mot förbud av kommunistiska symboler

UTRIKES Den relativt nya finska regeringen, som till största delarna består av högerpartierna Samlingspartiet och Sannfinländarna, vill undersöka ett förbud av kommunistiska symboler. Mot detta protesterar nu kommunisterna i Finland.

På det centrala torget i Helsingfors manifesterade kommunisterna i Finlands Kommunistiska Arbetarparti (KTP) mot det planerade förbudet av kommunistiska symboler, såsom hammaren och skäran. Idén om ett förbud presenterades i slutet av augusti, då regeringen presenterade vad man kallar ett ”meddelande mot rasism”, i vilket man passade på att också slå mot kommunisterna.

Under manifestationen förklarade de finska kommunisterna att förbudet baserades på den farliga och ohistoriska teorin om ”två extremer”, som syftar till att likställa nazism och kommunism, och som också förs fram på EU-nivå. 

Som svar på förbudet lovade kommunisterna att intensifiera sin kamp mot förbud, förföljelse och häxjakten på kommunisterna. De uppmanade också folket att vara på sin vakt eftersom intensifieringen av anti-kommunismen och repressionen också nödvändigtvis går hand i hand med en intensifiering av angreppen på folket.

En tanke på “Finlands kommunister protesterar mot förbud av kommunistiska symboler

  1. Detta är en kränkning av den rätt till yttrandefrihet som påstås garanteras alla EU-medborgare. Utan tvekan ligger Förenta staterna bakom den finska regeringens initiativ att förbjuda den revolutionära vänsterns symboler, nu när Finland håller på att integreras i Nato som en amerikansk satellit.

    Det falska likställandet av nazism och kommunism är en tillämpning av den liberalkapitalistiska propagandan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.