Kommunisterna: Stoppa den israeliska terrorn – stoppa ockupationen av Palestina!

PARTIET, UTRIKES Kommunisterna uttalar sig med anledning av kriget i Palestina.

En månad har gått sedan Hamas gick in i Israel och sedan de israeliska terrorbombningarna påbörjades – för den här gången. Resultatet är en massaker och ödeläggelse av Gazaremsan som hittills skördat 10 000 palestinska civila och lämnat över 1 miljon människor, hälften av befolkningen, hemlösa bland sönderbombade ruiner. Detta är något som vi inte skådat sedan 1948, när ockupationen först inleddes, där 15 000 palestinier mördades och uppemot 1 miljon människor fördrevs i landsflykt och tills idag förbjuds från att återvända.

Även om omfattningen av terrorn som regnar ner över den tätbefolkade Gazaremsan får andra år att blekna i jämförelse, så är detta inget nytt, utan ytterligare ett steg i den israeliska ockupationen av Palestina.

Ett vanligt år, ett ”lugnt” år, dör hundratals palestinska civila. Bosättare tränger djupare in i de palestinska områdena. Förnedringen, kontrollerna, övervakningen och repressionen fortsätter. Israelisk polis och militär använder övervåld och bosättare skjuter skarpt. Barn kastar sten mot pansarvagnar och pansarvagnarna skjuter tillbaka.

Kriget mot hela det palestinska folket – för det är precis vad det är, det är inget krig mot Hamas – har pågått i decennier med hela västvärldens medgivande och stöd, för Israel är den västerländska imperialismens säkraste bastion i området. Stora intressen gömmer sig bakom den israeliska ockupationen och dessa förhindrar varje nedtrappning av konflikten och varje steg i riktning mot fred och avspänning.

Kriget började inte för en månad sedan, utan för längesedan. Det började med koloniseringen av Palestina och av den israeliska ockupationen. Kriget kan bara avslutas samtidigt med ockupationen och ockupationen kan bara avslutas genom medveten kamp, som också riktar sig mot imperialismen.

Därför upprepar vi vad vi sa för en månad sedan – Palestina behöver mer solidaritet!

Sveriges Kommunistiska Parti
Sveriges Kommunistiska Ungdomsförbund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.