Manifestation för Palestina i Karlstad

INRIKES, SKU Under helgen arrangerade Nätverket för Palestina Värmland, i vilket Sveriges Kommunistiska Ungdomsförbund Karlstad är medarrangör, för den åttonde helgen i rad en manifestation för Palestina och den inhumana situationen i Gaza. Manifestationen tog plats på den vältrafikerade Drottninggatan i Karlstad när ”Black Weekend”-handeln var i gång som mest.

Demonstranter lade sig på marken likt de palestinska offren vi ser varje dag i media. Ljus tändes och blommor lades intill kropparna, liksom bilder på palestinska barn. Många stannade upp, pratade med demonstranterna och uttryckte sin solidaritet med den palestinska kampen. Till och med den borgerliga statsmedian SVT kunde inte längre blunda för de demonstrationer som sker i Karlstad. Självklart var de dock tvungna att klippa det viktigaste innehållet från intervjun och få manifestationen att framstå som ett konstprojekt.

Nästa helg, söndagen den 3 december klockan 14, är kommunister och palestinavänner på Stora torget i Karlstad för ännu en demonstration. Nätverket har tidigare i veckan delat över 1000 flygblad för demonstrationen. Du dyker väl upp?

SKU Karlstad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.