Mexikos kommunister organiserar för att mildra orkanen Otis förödelse

UTRIKES Turiststaden Acapulco drabbades nyligen hårt av orkanen Otis, som svepte in över staden med vindar på över 70 sekundmeter. Över 40 människor har dött till följd av orkanen och de materiella skadorna är stora. För att möta behoven hos folket organiserar sig landets kommunister.

Bara folket kan rädda folket, konstaterar Mexikos Kommunistiska Parti (PCM) i ett uttalande, där de också riktar skarp kritik mot både den socialdemokratiska regeringen och den reaktionära oppositionen. Såväl den federala regeringen som delstatsregeringen i området klarar inte att möta folkens behov, utan man har prioriterat de stora turistmonopolen. Dessutom agerar de stora politiska partierna för att säkra röster inför nästa års val.

För folket i och omkring Acapulco är situationen svår. De har saknat elektricitet i flera dagar och många av vägarna i området är obrukbara. Flera mindre städer och byar runt Acapulco har helt och hållet övergivits, skriver kommunisterna, och behoven av mat och vatten blir alltmer akut.

Därför organiserar sig nu kommunisterna för att möta de behov som finns hos folket – solidaritet med arbetarna och de drabbade människorna är en omedelbar plikt, skriver de. Partiet har aktiverat sitt ungdomsförbund och sina fronter för detta ändamål och kommer runt om i landet att samla ihop hjälp till de drabbade.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.