Outbildade ska putsa pendeltågens kameror

FACKLIGT Hongkongbaserade MTR som driver pendeltågen i Stockholmsområdet har som bekant ersatt tågvärdarna med kameror i Stockholms län vilket orsakat stora protester bland de anställda och passagerarna. Nu behöver kameralinserna rengöras från imma, is eller snö under den kalla årstiden. I detta syfte har MTR planerat att anställa personal från Veteranpoolen, en sammanslutning för pensionärer som fortfarande jobbar.

 

Problemet är dock att denna personal inte är utbildade vad gäller järnväg, och att kamerorna befinner sig där det finns risk för att man ska behöva hantera spänningar på 16 000 volt. Susann Högye-Bäckman, ordförande för Seko pendelklubb, menar att detta innebär en säkerhetsrisk och vill att företaget ska göra en gedigen riskbedömning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.