Tusentals fyllde gatorna i solidaritet med Palestina igår

INRIKES Igår gick stora demonstrationer genom Stockholm, Göteborg och Malmö, mot Israels krig i Gaza och för solidaritet med det palestinska folket.

I Malmö tågade tusentals och fyllde hela Möllevångstorget vid avslutningen, där alla unisont sjön och klappade takten till Kofias låt Leve Palestina. Också i Stockholm och Göteborg var gatorna fulla av tusen och åter tusen människor – den största solidaritetsdemonstrationen med Palestina någonsin i Göteborg, där det också hissades en palestinsk flagga  i flaggstången utanför stadshuset på Gustav Adolfs torg.

Mitt i det fruktansvärda kriget som drabbar Gaza ger solidaritetsmarscherna ett hopp om en bättre morgondag, då Palestina är fritt och förtrycket borta, och budskapet är tydligt: Israel måste lämna Palestina, bombningarna upphöra, trupperna måste dras tillbaka och det palestinska folket måste själva få bestämma över sitt öde. Aldrig har den internationella solidariteten betytt så mycket som nu.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.