Vänsterpartiet väljer ny ekonomisk-politisk talesperson

INRIKES Den tidigare ekonomisk-politiska talespersonen för Vänsterpartiet, Ali Esbati, kommer att lämna sitt uppdrag och under tisdagen meddelade partiet att man nu valt Ida Gabrielsson, gammal ordförande för Ung Vänster, till posten.

På grund av familjeskäl avgår Ali Esbati från sin post i riksdagen och även sin post som ekonomisk-politisk talesperson för partiet. Istället har man nu valt Ida Gabrielsson till den posten. Hon har tidigare varit ordförande för Ung Vänster och sedan hon valdes in i riksdagen 2018 har hon bland annat bland annat valts till Vänsterpartiets vice ordförande.

Politiskt representerar hon knappast något annat än partiets nuvarande linje – stadigt högerut. När hon var 2005 och valdes till ordförande i Ung Vänster kallade hon sig fortfarande kommunist och sade sig vara stolt över kommunismens historia, men nu talar hon dock tyst om det. På samma sätt har Ali Esbatis resa gått. Från att ha kallat sig kommunist har han lagt sig av med det och anpassat sig till det borgerliga politiska klimatet.

De politiska representanternas politiska resa, från en ungdomlig frasradikalitet till en anpassning till systemet, motsvarar också hela partiets. I det nya förslaget till partiprogram vulgariseras socialismen och kapitalismen som system har helt enkelt skrivits bort!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.