Arbetslös? Då kan du få flytta

INRIKES I Arbetsförmedlingens regleringsbrev för 2024 ger regeringen instruktioner om hur arbetslösa kan behöva flytta från sin hemort till en annan ort, dit jobben finns. Det handlar bland annat om att säkra arbetskraft till industrin i Norrland.

I Norrland växer industrin, men arbetskraften växer inte i den takt som kapitalet behöver. Uppenbarligen har det inte gått tillräckligt bra att locka till sig arbetskraft, så därför försöker man nu tvinga arbetskraften till de nya fabrikerna.

I det nya regleringsbrevet som regeringen har tagit fram för Arbetsförmedlingen för 2024, specificeras bland annat att Arbetsförmedlingen ska undersöka hur man kan ”öka den geografiska och yrkesmässiga rörligheten bland arbetssökande” och att ”den som är arbetslös ska vara beredd att flytta inom landet eller byta yrke”. Framför allt rör detta industriexpansionen i Norrland, skriver man.

Med andra ord räcker inte den flexibilitet som kapitalet redan tvingat på arbetarna när de exempelvis gav sig på Lagen om anställningsskydd och erbjöd omställningsstöd istället, nu ska arbetarna vara så pass flexibla att de också ska tvingas arbeta på andra orter än där de bor – allt för att kapitalet ska kunna fortsätta expandera.

En tanke på “Arbetslös? Då kan du få flytta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.