Dansk solidaritet till strejkande Tesla-arbetare

FACKLIGT Konflikten på Tesla fortsätter och utökas konstant. Efter en propå från de svenska metallarbetarna antar nu solidaritetsaktionerna internationella dimensioner och de danska transportarbetarna ger sig in i strejken.

På ett tidigare möte antog de nordiska transportarbetarna ett solidaritetsuttalande med de strejkande Tesla-arbetare. Nu har nästa steg tagits och de danska transportarbetarna har aviserat solidaritetsaktioner mot Tesla, för att hindra Tesla att skicka sina bilar till Sverige via Danmark.

Det största danska fackförbundet 3F har nu lagt ett sympativarsel till sina danska motparter om att blockera alla Tesla-bilar som ska transporteras till Sverige. Varslet gäller både de danska hamnarbetarna och chaufförerna.

2 tankar på “Dansk solidaritet till strejkande Tesla-arbetare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.