Transport utökar sympativarsel mot Tesla – med start på julafton

FACKLIGT Fackförbundet Transport har förberett en alldeles speciell julklapp till Tesla – med start på julafton kommer all sophantering på Teslas verkstäder i Sverige att stoppas i sympati med de strejkande Tesla-arbetarna.

I ett pressmeddelande framgår att blockaden mot avfallshanteringen på Teslas verkstäder kommer att påbörjas en minut över tolv på julafton och fortsätta tills dess Transport tar tillbaka varslet eller tills dess en överenskommelse är nådd mellan IF Metall och Tesla.

Strejken vid Teslas verkstäder har pågått i ungefär en och en halv månad och ingen av parterna verkar speciellt ivriga att ge upp. Konflikten har också kantats av omfattande sympativarsel från andra fackförbund och även danska, norska och finska arbetare har varslat om sympatiåtgärder mot Tesla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.