Det nya mediestödet är snart verklighet

INRIKES Riktpunkt har tidigare rapporterat om det nya mediestödet som kommer att ersätta det nuvarande presstödet. Nu har regeringen formellt beslutat om det och de nya reglerna kommer att gälla från och med den 1 januari nästa år.

Enligt regeringen, som tog beslutet under fredagen, är de nya bestämmelserna i stort sett samma som tidigare har föreslagits i den statliga utredningen om mediestödet. Det betyder att mediestödet kommer att gynna de stora koncernerna, som genom det nya mediestödet kommer att slå mot de mindre konkurrenterna. Det betyder också att det nya demokrativillkoret, som gör gällande att en publikation ”inte står i strid med det demokratiska styrelseskicket”.

Den slutgiltiga utformningen av det nya mediestödet är ännu inte presenterat, utan kommer att presenteras snarast, meddelar regeringen. Att det nya mediestödet kommer att börja gälla den 1 januari är dock fastslaget, efter att regeringen också fått godkänt av Europeiska kommissionen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.