Fler sjukhus stormade i Gaza

UTRIKES Israel fortsätter att attackera livsviktig infrastruktur i Gaza. Nu kommer rapporter om att IDF har stormat åtminstone ett, troligen två, av de tre sjukhus i norra Gaza som fortfarande fungerar.

Al Jazeera rapporterar att sjukhuset Kamal Adwan har stormats efter dagar av bomningar, och andra arabiska  medier har uppgifter om en liknande situation på sjukhuset al-Awda. Båda sjukhusen ligger nära varandra i nordostligaste Gaza. De har varit omringade av israeliska styrkor i dagar eller veckor, och både hjälporganisationer och WHO har slagit larm om att prickskyttar öppnar eld mot personal och patienter.

På Kamal Adwan-sjukhuset har en del av personalen dödats vid angreppet och högtalare användes för att kalla ut alla över 15 år från byggnaden. Såvitt Al Jazeeras källa uppger avser Israels militär att förse dem med ögonbildar, de ska kläs av i underkläderna och sedan tas till förhör på okänd plats – samma sorts förödmjukelse som drabbade dem som tillfångatogs på FN-skolorna i norra Gaza.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.