Trångboddheten bland barn ökar

INRIKES Trångboddheten i allmänhet har minskat men trångboddheten bland barn har ökat. Det visar ny statistik från SCB, som också visar att trångboddheten är störst bland utrikes födda från Afrika.

Trångboddhet definieras som att det bor fler än två personer i något av lägenhetens sovrum, vilket är situationen för var tredje barn i ett flerbostadshus. Bland barn i allmänhet har trångboddheten ökat med tre procent mellan 2012 till 2022, från 29,6 procent till 32,6. Värst har barn i flerbostadshus det – här har trångboddheten ökat med över 40 procent under samma tidsperiod.

De som oftast bor trångt är människor födda utanför Sverige, i synnerhet de som är födda utanför Europa. Allra trängst bor personer från Afrika, där över 40 procent bor trångt. Även personer födda i Asien bor trångt, med över 30 procent som befinner sig i trångboddhet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.