Södra Gaza utsätts för intensifierad israelisk attack

UTRIKES Israeliska styrkor trappar just nu upp sin markoperation i södra Gaza. Staden Khan Yunis, där det före kriget bodde omkring 400 000 människor har omringats. Staden har i dagsläget också fyllts på med flyktingar från Israels krigföring i norr, varifrån omkring en miljon människor hittills har flytt. De begav sig med fara för livet till södra Gaza-remsan på Israels uppmaningar att evakuera, och nu drabbas de av kriget på de platser där de sökt skydd.

Israel har intensifierat bombningarna i och nära Khan Yunis samtidigt som israeliska stridsvagnar, pansarfordon och schaktmaskiner igår tog sig fram till positioner nära staden. Vart Gazas invånare nu ska fly är oklart. Den israeliska militären IDF säger att de ”agerar kraftfullt” i området och varnar människor från att använda den stora vägen Salah al-Din för att fly ut ur området. Den är en krigszon och är  extremt farlig att använda skriver den israeliska militären på X.

IDF uppger också att man attackerat 250 mål i Gaza senaste dygnet, och säger att man riktat flera attacker mot Hamas tunnlar, bland annat i närheten av skolor 

Den israeliska cynismen är skrämmande. Gazas invånare har i en tvingad evakuering jagats söderut, där de nu trängts ihop och är lättare att attackera. På X ser bilden med anvisad flyktväg inom det södra området så harmlös ut, med en liten gubbe som visar var man ska gå – samtidigt som människor bombas ihjäl när de flyr för sina liv. Hamas-tunnlar har attackerats skriver man, och som vanligt är de föregivna tunnlarna nära skolor, sjukhus och andra platser där desperata Gaza-bor söker skydd. Det hela kompletteras med romantiserade krigsbilder, där hela den vedervärdiga verkligheten döljs.

I Israel drabbas den som protesterar mot kriget av hänsynslös repression, men hittills har man inte kunnat tysta dem som står upp för ett slut på kriget.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.