Repressiva åtgärder mot de israeliska kommunisterna

UTRIKES Israels Kommunistiska Parti har genom sin parlamentariska front fyra ledamöter i det israeliska parlamentet Knesset. Av dessa fyra har två råkat ut för repressalier sedan den israeliska terrorn släpptes lös i Gaza efter den sjunde oktober.

Aida Touma-Suleiman och Ofer Cassif heter de kommunistiska parlamentsledamöter som på olika sätt fått repressalier riktade mot sig. Båda två har riktat skarp kritik mot den israeliska terrorn i Gaza och har därför av Knesset stängts av från sitt arbete i 60, respektive 45 dagar och de riskerar också att få sina löner indragna. Hadash, som är kommunisternas parlamentariska front, har från början efterlyst en vapenvila och politisk lösning.

Även andra parlamentsledamöter, såsom Iman Khatib Yassin från konservativa Förenade arablistan, har också stängts av från sitt arbete av samma anledning. Israel har dessutom stängt ner bankkonton för välgörenhetsorganisationer kopplade till Förenade arablistan eftersom man anser att de utför sitt arbete i samarbete med ”terrororganisationer”.

2 tankar på “Repressiva åtgärder mot de israeliska kommunisterna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.