Israels parlament tar ytterligare steg för att kasta ut kommunisterna

UTRIKES Sedan Israel inledde sin terrorkampanj i Gaza har kommunisterna motsatt sig kampanjen och för det har de fått utstå hård repression. Nu har det israeliska parlamentet, som domineras av högerextremism, tagit ytterligare steg för att kasta ut Ofer Kassif, en av kommunisternas parlamentsledamöter, för hans politiska ställningstaganden.

I höstas stängdes Ofer Kassif, tillsammans med en arabisk parlamentsledamot, av från det israeliska parlamentet Knesset i uppemot två månader efter att ha riktat skarp kritik mot den israeliska terrorn i Gaza.

Nu skärps repressionen ytterligare eftersom de israeliska kommunisterna inte har tonat ner sin kritik utan har fortsatt på samma bana. Därför röstade en majoritet av ledamöterna i det israeliska konstitutionsutskottet i slutet av januari för att utesluta Kassif ur Knesset, formellt på grund av hans stöd för Sydafrikas anklagelser om folkmord i Internationella domstolen. Frågan ska nu föras vidare till Knesset för behandling och därefter ska Israels högsta domstol ta beslut i frågan.

Hadash, som är kommunisternas parlamentariska front i Israel, fördömde repressionen mot Kassif och kallade den odemokratisk, samtidigt som de ger sitt fulla stöd till Kassif.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.