Polisen attackerade Israels kommunistparti i Nazareth – tusentals demonstrerade ändå med partiet

INRIKES För tredje gången på ett år stormade polis kommunisternas högkvarter i Nasaret. Denna gång ville de markera mot partiets 1 maj-firande, som dagen efter ändå samlade tusentals människor på Nasarets gator.

Repressionen mot det israeliska kommunistpartiet Maki och dess front Hadash har sedan krigets början varit hård. Partiet har konsekvent krävt en omedelbar fred och motsatt sig kriget. Det har lett till att partiets parlamentsledamöter blivit avstängda och att anti-krigsdemonstrationer förbjudits. Polisen har också regelbundet angripit kommunisterna, nu senast i Nasaret inför partiets nationella 1 maj-demonstration. Två medlemmar i partiet greps, lokalerna vandaliserades och telefoner konfiskerades när polisen slog till.

Trots repressionen kunde kommunisterna organisera det årliga firandet av 1 maj. Tusentals människor samlades ändå på Nasarets gator och partiets demonstration kunde genomföras, trots den israeliska statens försök att förhindra den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.