Arbetsförmedlingen skär ner på personalen

INRIKES På grund av en minskad förvaltningsbudget kommer Arbetsförmedlingen att göra sig av med ungefär hundra anställda. Ytterligare besparingar är dessutom planerade för 2025 och 2026, vilket kommer att påverka myndigheten.

Enligt Arbetsförmedlingen så har man genomfört en nedskärning i budgeten med ungefär fem procent samtidigt som man är återhållsam vid nyrekryteringar. Man kommer också att försöka effektivisera olika områden framöver.

Förhandlingar pågår just nu med facken och målet är att säga upp ungefär ett hundratal personer på grund av övertalighet. Sedan april förra året har Arbetsförmedlingens personalstyrka minskat med nästan 1 000 personer. Till 2025 vill man vara ”ekonomiskt balanserad”.

En tanke på “Arbetsförmedlingen skär ner på personalen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.