Arbetsförmedlingen varslar 160 personer

INRIKES Riktpunkt har tidigare rapporterat om planer på nedskärningar på Arbetsförmedlingen – dessa har nu blivit verklighet och 160 anställda varslas om uppsägning.

Tidigare har Arbetsförmedlingen skurit i sin budget med runt fem procent och man aviserade att man skulle komma att varsla ett hundratal personer med målet att om några år vara i ”ekonomisk balans”. Nu har varslet kommit och det blev hela 160 personer som sägs upp.

Sedan förra april har Arbetsförmedlingen minskat sin personalstyrka med över 1 000 personer genom att inte nyanställa och genom att varsla. Bakgrunden är att man fått ungefär 250 miljoner mindre att jobba med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.