Elpriserna stiger – Vattenfall skyller på kylan

INRIKES Förra vintern var elpriserna rekordhöga och  många hushåll och småföretag gick på knäna. Nu är elpriserna höga igen, varnar Vattenfall, och skyller på kylan och problem med kärnkraften. Hur vore det att istället lyfta fram kapitalets strategi mot Ryssland?

Sedan den imperialistiska invasionen av Ukraina har elmarknaden rubbats. Då beslutade sig Europas länder för att sluta köpa in rysk gas och olja. Kostnaderna för detta lastades snabbt över på det arbetande folket, som fick bära de enorma prisökningarna som detta innebar. För kapitalets offensiv mot sina konkurrenter ska alltså arbetarna betala – och vi fortsätter att betala.

Nu varnar Vattenfall för höga elpriser igen. Boven i dramat är kylan. Denna eviga vinter, som återkommer varje år, men som bara i år och förra året lett till dramatiska höjningar av elpriserna. Som om kapitalets offensiv mot de ryska konkurrenterna inte existerade. Så producerar också det till synes neutrala statliga företag Vattenfall ideologi och spär på det svenska kapitalets världsbild. Det vill säga, de döljer verkligheten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.