Europeisk Kommunistisk Aktion höll miljökonferens

PARTIET Den 14 januari 2024 höll partierna inom Europeisk Kommunistisk Aktion en digital konferens på temat: Förkasta partierna som står bakom EU, kapitalet och den ”gröna” exploateringen. Hoppet för att rädda miljön är rött.

Kostas Papadakis, ledamot I EU-parlamentet och medlem av KKE:s centralkommitté höll inledningsanförandet på konferensen. De olika kommunistpartiernas delegater utbytte åsikter om hur miljön ska skyddas, och om den så kallade gröna tillväxten. Under arbetets gång lades gemensamma åsikter fram,  och det fanns en betydande samsyn när det gäller viktiga aspekter av frågan. Ett gemensamt uttalande kommer i närtid, och inledningsanförandet och de olika partiernas bidrag finns publicerade på EKA:s hemsida.

På den digitala konferensen uttryckte kommunistpartierna i EKA återigen sin solidaritet med det lidande palestinska folket och fördömde Israels militära operationer på Gaza-remsan och i de andra palestinska områdena, samt USA:s och Storbritanniens bombningar av Jemen, vilka driver det strategiskt viktiga området runt Röda havet och Persiska viken mot ett krig.

En tanke på “Europeisk Kommunistisk Aktion höll miljökonferens

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.