Fem knep för att klara vardagen

KRÖNIKA/KÅSERI Januari och februari anses vara de fattigaste månaderna på året och inte är det konstigt med tanke på alla klappar och festande som vi tillät oss under december året innan. Men bankerna och näringslivet ska ha sitt, så för att hjälpa arbetarna på traven har vi i Riktpunkt tagit fram fem knep som hjälper dig dryga ut kassan under denna ekonomiska svåra tid.

1 Sänk värmen och använd jackor och filtar inne

Uppvärmning av bostad är en av de högsta kostnaderna för en familj. Enligt Energimyndigheten så används uppemot 80 procent av energin för uppvärmning av bostad. Om man sänker värmen drastiskt och tar sig på filtar och stora tröjor finns det stora summar att spara varje månad.

2 Baka eget bröd

Hittar du rätt recept som smakar bra och som inte tar för mycket av din tid och energi så kan du förvandla priset på en limpa från 30 kronor till några enstaka kronor. Det enda du behöver göra är att blanda alla ingredienser, knåda, jäsa forma och sen in i ugnen. Men undvik smör, eftersom detta kostar för mycket.

3 Socker innehåller mycket energi

Nästa gång du befinner dig i matbutiken, skippa de färska grönsakerna och bege dig direkt till halvfabrikaten. Fokusera på produkterna med hög andel tillsatt socker. Producenterna vet om att du och dina barn har ett sockerberoende och tillsätter därför gott om socker till sina produkter. Du får i dig massor med kalorier per krona.

4 Cykla eller ta bussen istället för bilen

Varför slösa pengar på bussbiljetter och bensin? Bor du nära ditt jobb så är det inget problem att strunta i det, men visste du att även om du bor en timme bort med cykel så är det inget problem. Cykling är gratis så det gäller att prioritera bort saker som sömn och familj.

5 Organisera dig i ett revolutionärt kommunistiskt parti

Istället för de fyra första punkterna kan du ta sakerna i egna händer och organisera dig i SKP. Arbetarklassen i Sverige lyssnar på politikernas lögner och lyder näringslivets befallningar utan att göra allt för mycket motstånd. Var fjärde år röstar vi på nya falska profeter som har lösningarna på alla dina problem och inser aldrig deras lögner.

När Sveriges regeringar för en öppen allianspolitik och drar in oss i krigsalliansen NATO sitter vi tysta och fortsätter att kolla på SVT:s ”På spåret”. Även om vi gör allt som härskarna

säger får vi i allt större grad leva ett fattigare liv, där vi har allt mindre chans att delta demokratiskt. Om du organiserar dig i ett revolutionärt kommunistiskt parti tar du första steget till att bestämma ditt eget öde istället för att stå handfallen för marknadens   anarkistiska tärningsslag.

 

Patrik Pettersson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.