Hamas vice befälhavare död efter israelisk attack i Beirut

UTRIKES Efter en drönarattack mot mål i södra Beirut har Hamas vice befälhavare blivit dödad tillsammans med minst fem ytterligare personer. Det rapporterar den Hezbollah-anknutna nyhetsstationen Al Mayadeen.

En israelisk drönare slog till med tre missiler mot en byggnad som huserade ett Hamas-kontor i stadsdelen Msharafieh i södra Beirut. I attacken dödades sex personer, däribland Saleh al-Arouri, som förde befäl över Hamas både på Västbanken och i Gaza och som spelade en viktig roll i planeringen av Hamas angrepp på Israel i början av oktober.

Al-Arouri föddes 1966 i Ramallah på Västbanken och tillbringade stora delar i den islamistiska rörelsen i Palestina. Sedan 1993 var han befälhavare för Hamas beväpnade front, Izz ad-Din al-Qassam-brigaderna. Han deporterades till Syrien 2010 och i och med det syriska inbördeskriget tog han sig vidare till Turkiet, varefter han flyttade till Libanon.

En tanke på “Hamas vice befälhavare död efter israelisk attack i Beirut

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.