Militärens personalförsörjning ska undersökas i ny utredning

INRIKES Den svenska militären har fått ökade anslag med 27 miljarder kronor under 2024 och utöver pengar behövs också personal när upprustningen tar far. Därför har regeringen tillsatt en utredning om att säkra personalförsörjningen.

Utredningen ska redovisas senaste den 1 juli nästa år och fokuserar bland annat på hur militären kan säkra personal med nyckelkompetenser och hur villkoren ska se ut för värnpliktiga. Det är ett led i att stärka den svenska upprustningen, som tagit allvarlig fart sedan motsättningarna i det imperialistiska systemet skärptes, i och med den ryska invasionen av Ukraina.

För att kunna försvara sina egna intressen utomlands stärker det svenska kapitalet och dess representanter i regeringen landets militära förmåga. Det kommer i praktiken att innebära att unga män och kvinnor skickas iväg för att med sina liv försvara det svenska kapitalets profit på främmande mark, vilket redan skett i bland annat Afghanistan.

Upprustningen går också hand i hand med det svenska medlemskapet i Nato, som dock ännu inte är färdigt, och med de nya avtal som skrivits under med USA, som kommer tillåta att amerikanska soldater stationeras på svensk mark. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.