Nästa anti-kommunistiska attack i Venezuela – regeringen vill ta kommunisternas plats i parlamentet

UTRIKES Riktpunkt har tidigare rapporterat om hur den venezuelanska regeringens anti-kommunistiska attacker har eskalerat och hur man bildat ett regeringstroget kommunistparti. Nu tar regeringen nästa steg och försöker ta ifrån kommunistpartiet dess mandat i parlamentet.

I det venezuelanska parlamentet sitter en kommunist. Det är Venezuelas Kommunistiska Partis ordförande, Oscar Figuera. Där har han suttit i många år som kommunisternas och arbetarnas representant och har varit en kritisk röst mot den kapitalistiska regeringen. På grund av detta har han systematiskt förnekats bland annat talartid, i strid mot landets grundlag och nu vill regeringen Maduro ta ifrån kommunisterna deras mandat.

Ledaren för det falska kommunistpartiet, som sålt sig till regeringen, uppmanar också talmannen i parlamentet att inte ta emot några förslag från kommunisternas representant i parlamentet.

Flera kommunistpartier världen över har fördömt detta, bland annat de grekiska, franska och paraguayanska kommunistpartierna.

Samtidigt försöker Maduro piska upp en chauvinistisk stämning i landet genom att förnya och förstärka landets anspråk på över hälften av grannlandet Guyanas territorium. 

En tanke på “Nästa anti-kommunistiska attack i Venezuela – regeringen vill ta kommunisternas plats i parlamentet

  1. Guyanas krigsskräck är tänkt att distrahera allmänheten från den försämrade situationen med ekonomisk stagnation och misslyckandet av den nyliberala ekonomiska politiken som påtvingats av Maduro. Oscar Figuera är den enda förnuftets röst i ett falskt stämpelparlament som kontrolleras av regimen. Det är därför den pseudo-”kommunistiska” kontrollerade oppositionen kommer att få sin plats. Det betyder regimens totala övertagande av nationalförsamlingen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.