Ny strategi mot våldsbejakande extremism

INRIKES Regeringen presenterade en ny strategi mot våldsbejakande extremism på konferensen Folk och Försvar i Sälen. En av de centrala punkterna handlar om att likställa terrorism med våldsbejakande extremism.

Termen våldsbejakande som begrepp är i allra högsta grad problematiskt, eftersom det definieras som att vilja störta den demokratiska ordningen och uppnå ideologiska mål med våld. Det inkluderar därmed också den revolutionära rörelsen och likställer dem med högerextremism. Nu tar regeringen ytterligare ett steg och slår ihop strategin mot terrorism med strategin mot våldsbejakande extremism, som tidigare utgjort två skilda strategier. Det betyder ett likställande mellan inte bara socialism och fascism, utan dessas likställande med terrorism.

Samtidigt vill man också piska upp stämningen i samhället. Tidigare pratade Sveriges överbefälhavare om att alla måste förbereda sig för krig, medan man i presentationen av denna nya strategi pratar om att alla måste vara förbereda på terrorattentat. Syftet med denna retorik är ingen annan än att försöka förmå människor att acceptera den militarism och upprustning av samhället som man nu håller på att genomföra.

En tanke på “Ny strategi mot våldsbejakande extremism

 1. En allierad politikerkonkarong
  öppnar nu en dörr
  till förgängelse,
  blod och eld
  Rakryggade extremer
  vid sitt öfverbefäl.
  Hafvande båd näbb- och blick
  som örn
  Samstämmigt stärkta
  som aldrig förr
  Hetsar
  för krig, som aldrig skådats.
  Hetsar,
  bejakar våld
  till skrämsel och oro
  Barn som gammal.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.