Svenska pengar till Ukrainas, Moldaviens och Georgiens militär

INRIKES Det svenska stödet till Ukraina är bland det största i världen, sett till invånarantalet och trots att svenska folkets stöd till vapenleveranserna minskar, skickar regeringen ännu mer pengar. Denna gång rör det sig om 60 miljoner kronor via Nato-fonder.

Pengarna som nu går iväg ska användas bland annat till minröjning, krishantering, cybersäkerhet och utbildning. 50 miljoner går till Ukraina för att finansiera tidigare beslutade projekt som saknar finansiering och 5 miljoner vardera går till Georgien och Moldavien, där de bland annat ska användas till inköp av utrustning.

Kommunisterna i Sverige har från början motsatt sig allt militärt stöd till Ukraina, men man har även fördömt den ryska invasionen. Kriget är ett krig mellan imperialister och varken folken eller kommunisterna har något att vinna på att välja sida.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.