SKP – det kommunistiska alternativet i EU-valet 2024

PARTIET, INRIKES I valet till Europaparlamentet 2019 ställde Sveriges Kommunistiska Parti upp och för första gången kunde människor i Sverige rösta på ett kommunistiskt alternativ i ett EU-val. Man kunde för första gången visa sin fullständiga opposition inte bara mot EU, utan mot hela det kapitalistiska systemet.

Nu får de möjligheten att göra om det – kommunisterna ställer upp även i årets EU-val.

Vårt parti kommer att presentera 21 kandidater, en för varje svensk plats i Europaparlamentet, och vi kommer att bedriva vår kampanj från norr till söder. Vi kommer att arbeta hårt för att visa att de senaste årens trend, med ett starkare och starkare stöd för kommunisterna, ska fortsätta. Vi hoppas på ditt stöd i vår valkampanj och på valdagen den 9 juni.

Men varför ställer kommunisterna upp i valet till Europaparlamentet? Är vi inte motståndare till EU?

Det stämmer. EU är en imperialistisk allians, som syftar till att stärka de europeiska ländernas gemensamma kamp mot konkurrenter över hela världen, samt till att stärka det europeiska kapitalets kamp mot sina egna arbetare och folk. Vi är motståndare till EU, precis som till alla allianser som har samma syften, och det kommer vi alltid att vara.

När vi ställer upp i detta val, är det inte en reflektion på vår inställning till EU, lika lite som vårt deltagande i riksdagsvalet är en reflektion på vår inställning till riksdagen. Vi försöker utnyttja de möjligheter som finns att bedriva politik, och en valkampanj är ett bra tillfälle. Våra representanter, om de blir valda, kommer att använda sina positioner för att stärka arbetarnas och folkets positioner – de kommer inte att bli professionella politiker, utan de kommer att förbli kommunister.

Vi kommer arbeta för att avslöja systemet och vi kommer göra vårt bästa för att visa hur det fungerar och för vem det är byggt. Med kommunister i Europaparlamentet får arbetarna och vanligt folk en röst, som står på deras sida och inte säljer sig till högstbjudande.

Genom att ställa upp ger vi också människor möjlighet att lägga sin röst på kommunisterna, istället för att slösa bort den på att inte rösta eller att rösta på ett av alla de kapitalistiska partier som ställer upp. Genom att ställa upp erbjuder vi människor en möjlighet att gå rakryggade till vallokalen och vara stolta över sitt val.

Vill du bidra till detta? Kontakta oss då på skp@skp.se för att gå med i partiet eller hjälpa till i valkampanjen. Kom ihåg att Sveriges arbetande folk behöver varje kommunist det kan få!

Under våren kommer vårt parti att presentera mer material och vi kommer att lansera vår valhemsida och vår valkampanj – missa därför inte att hålla extra koll på kommunisterna under våren. Enklast gör du det genom att följa oss på riktpunkt.nu.

Kom ihåg – kasta inte bort din röst, använd den för att stärka kommunisterna!

Sveriges Kommunistiska Parti

3 tankar på “SKP – det kommunistiska alternativet i EU-valet 2024

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.