Även Spaniens kommunister deltar i EU-valet

UTRIKES De svenska kommunisterna ställer inte upp i EU-valet ensamma, utan får också sällskap av bland annat det spanska kommunistpartiet PCTE. De har meddelat att också de ställer upp. Därmed får befolkningen i ytterligare ett land möjligheten att rösta på ett revolutionärt alternativ.

I spetsen för de spanska kommunisterna står Javier Martín, som är medlem i partiets politbyrå och som har erfarenhet av både kulturellt och fackligt arbete. Martín var också tidigare ordförande för partiets ungdomsförbund CJC.

Kommunisternas deltagande kommer att rikta in sig på att konfrontera såväl högerns ”euroskeptiker” som de som talar om folkets rättigheter men som vill underordna dem Bryssel. Istället förespråkar de ett utträde från EU på revolutionär grund.

Såhär skriver de själva i ett uttalande.

I grund och botten kommer vårt deltagande utgöra en ansats att återvinna det politiska initiativet som förlorats av arbetarklassen, så att de kan kämpa för sina intressen och behov, så att de kan gå sin egen väg igen – en väg präglad av kamp och solidaritet. I detta kommer vi inte att vara ensamma; i andra europeiska länder kommer partierna som är organiserade i Europeisk Kommunistisk Aktion att förespråka samma sak.

Läs mer om de svenska kommunisternas syn på EU-valet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.