SKP träffade Vietnams ambassadör

PARTIET, SKU En delegation från Sveriges Kommunistiska parti och Sveriges Kommunistiska Ungdomsförbund har träffat Vietnams nye ambassadör Tran Van Tuan i Stockholm för samtal, något som ambassaden kommer att genomföra med flera svenska politiska partier – SKP var dock först ut. De som besökte ambassaden var Per-Olof Jönsson som är ordförande för SKP Stockholm, Stefan Olhede från SKP Stockholm och Martin Tairi som är ordförande för SKU.

Ambassadören berättade om Vietnams Kommunistiska Parti, dess organisation, program och framgångar men också om de utmaningar landet möter. SKP informerade bland annat om medlemsutbildningen i SKP och om våra digitala kurser som samlar många deltagare. Delegationen klargjorde också varför SKP som ett icke-parlamentariskt parti ändå ställer upp i allmänna val för att skapa sig en plattform när människor i Sverige är som mest intresserade av politiska frågeställningar. Andra teman som togs upp var de ökande ekonomiska klyftorna i den svenska befolkningen och Sveriges roll i Nato, samt synen på det imperialistiska kriget mellan Ukraina/den västliga imperialismen och Ryssland.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.