Tesla öppnar egen verkstad för att kringgå IF Metalls strejk

FACKLIGT Konflikten mellan IF Metall och Tesla har pågått sedan oktober förra året. Nu öppnar Tesla en egen skadeverkstad i Huddinge, intill leveranscentret för elbilarna. I nuläget söker Tesla sju personer som ska anställas i den nya verkstaden.

IF Metalls avtalssekreterare Veli-Pekka Säikkälä säger att IF Metall kommer att ha strejkvakter utanför verkstaden och att man ska försöka värva dem som jobbar där till facket.

Vad det handlar om är naturligtvis ytterligare ett sätt att kringgå strejken och att slippa skriva kollektivavtal. Förra veckan uppdaterade Tesla också företagets karta med över 30 nya laddstationer.  Dessa nyinstallationer omfattas inte av elektrikernas sympatiåtgärder. Elektrikerförbundet utesluter dock inte att man kan trappa upp blockaden mot Tesla, enligt vad Petter Johansson, ombudsman på Elektrikerna sade i samband med att Tesla satte upp övervakningskameror på sina verkstäder. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.