Katastrofal arbetsmiljö på H&M

FACKLIGT I en undersökning har fackförbundet Handels undersökt arbetsmiljön på storföretaget H&M och resultatet är allt annat än positivt. En övervägande majoritet av de anställda upplever stora arbetsmiljöproblem, skriver Handels.

Tidigare under året uppmärksammades den dåliga arbetsmiljön på H&M, då företaget bestämde sig för att hyvla sina anställdas kontrakt, det vill säga, skära ner på antalet timmar de arbetar. Vissa av företagets anställda fick nöja sig med noll timmar på kontraktet, så att de helt enkelt ska ringas in vid behov. Det ledde till stora svårigheter att försörja sig.

Följderna för arbetsmiljön är naturligtvis också katastrofala. Hela tre fjärdedelar av de anställda känner sig tvingade att jaga extra timmar och ännu fler känner sig stressade. Ungefär hälften kan inte försörja sig efter att ha fått sina kontrakt hyvlade och sina inkomster sänkta med över 7 000 kronor i snitt.

Det återstår att se om Handels denna gång tänker agera med kraft för sina medlemmar, eller om fackföreningsledarna nöjer sig med att lägga ytterligare en undersökning av försämrade arbetsvillkor till handlingarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.