Nassersjukhuset i Gaza ur drift

UTRIKES Nassersjukhuset i södra Gaza – som i veckan stormades av israelisk militär och som Riktpunkt rapporterade om i lördags, är inte längre i drift .

Det skriver WHO-chefen Tedros Ghebreyesus på X. Världshälsoorganisationens personal har inte fått komma in på sjukhuset för att besöka de patienter som finns kvar där. Enligt WHO-chefen är runt 200 patienter kvar på sjukhuset och ett 20-tal av dem behöver flyttas till andra vårdinrättningar.

Nassersjukhuset är hälsovårdens ryggrad i södra Gaza. Att det slutar fungera är en dödsdom för hundratusentals palestinier, säger sjukvårdsmyndighetens talesperson Ashraf al-Qidra till nyhetsbyrån Reuters. Sjukhuset är nu strömlöst efter strider i och i närheten av byggnaden.

 Israel uppger att man gripit ett 70-tal misstänkta, inklusive ett 20-tal som ska ha deltagit i Hamas attack den 7 oktober – dock utan att lägga fram några bevis. 

Samtidigt har förhandlingarna mellan Israel och Hamas saktat in, och USA har utfäst sig att rösta emot en FN-resolution  om omedelbart eldupphör som lagts fram av Algeriet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.