Unga Byggare protesterade i Stockholm

FACKLIGT Under lördagen arrangerade Unga Byggare en manifestation i Stockholm under parollen ’Lärlingsuppropet’, som kräver att lärlingsplatser ska garanteras vid offentliga upphandlingar.

Detta var den andra manifestationen som byggarbetarna hade arrangerat i Stockholm under samma vecka och även här, likt den tidigare på Sergels torg, betonade man oron kring att byggandet har avstannat runtom landet och vad för konsekvenser det skulle ha för de unga byggnadsarbetarna och det svenska samhället i stort.

SKU och SKP var på plats för att visa vårt stöd och ta chansen att prata med några av de unga byggarna om hur de såg på sin framtid inom yrket.Det kan konstateras att frustrationen är utbredd bland byggnadsarbetarna som riskerar att förlora möjligheten att försörja sig under kapitalismens pågående kris.

Mot slutet av manifestationen informerades det om att detta skulle bli en av flera manifestationer som Byggnads och Unga Byggare tänkte arrangera så länge läget förblir oförändrat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.