Vänsterpartist bortkörd från Palestinademonstration – försökte försvara Israel (video)

INRIKES Under en demonstration till stöd för Palestina gick riksdagsledamoten för Vänsterpartiet, Ilona Szatmári Waldau, upp för att hålla tal. Hon inledde med att ställa krav på de andra talarna och försvara Israel, varpå hon kördes bort från demonstrationen och inte fick tala.

Det var på demonstrationen i Uppsala den 10 februari som Waldau bjudits in att tala. Hon inledde med att förklara Vänsterpartiets förespråkande av tvåstatslösningen och fortsatte därefter med att försöka förhindra andra att tala om att Israel ska sluta existera som stat och villkorade Vänsterpartiets deltagande i framtida demonstrationer med att sådant inte får förekomma. Hon fick därefter inte hålla sitt tal utan fick gå av scenen.

I detta följde hon egentligen bara sitt eget partis politik, som har inneburit en anpassning till Israel och ett fördömande av det palestinska motståndet. Vänsterpartiets förespråkande av en tvåstatslösning handlar om ett stöd till den sionistiska staten Israel som förväntas existera vid sidan av en palestinsk borgerlig stat. Den sätter inte på något vis en fortsatt kamp för socialismen på agendan, och ser inte till de israeliska och palestinska arbetarnas gemensamma intressen.

Även kommunisterna förespråkar en tvåstatslösning, dock inte av kärlek till den israeliska ockupationspolitiken, utan som ett sätt att dämpa den extrema nationalismen och öka styrkan och slagkraften i den socialistiska kampen.


 

En tanke på “Vänsterpartist bortkörd från Palestinademonstration – försökte försvara Israel (video)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.