Kapitalismen satte vapnen i mördarnas händer!

KRÖNIKA I en värld som har delats i två stora imperialistiska block väcker slakten av oskyldiga människor i Moskva många frågor som ingen kan svara på. Bara mördarna kan, och de som satte vapnen i deras händer.

IS skyndade sig att ta ansvaret. Ryssland verkar förkasta deras inblandning, och säger att några av de arresterade inte liknar araber. USA skyndade sig att kommentera att dådet  inte är Ukrainas verk. Men de arresterade haffades på väg till Ukraina, säger ryssarna.

Sabotage och mord på oskyldiga människor sker mycket ofta nu för tiden. Ukrainska och ryska människor dödas varje dag i Ukraina, människor som är våra bröder och systrar. Palestinierna massakreras av mördarstaten Israel. Livet har blivit en billig vara. Priset har sjunkit och tusentals människor dödas för monopolens intresse. Nästan alla kapitalistiska länder har drabbats av terrorattacker.

Avsikterna med terrordåden är inte klara alla gånger. Ibland har man angivit religiösa skäl, som sedan visar sig vara politiska. Ibland kan det finnas rasistiska skäl, som också visar sig ha en ekonomiskt grund till sist. De som beväpnar mördarnas händer är de skyldiga. De har namn och adress. De tjänar kapitalismen i alla dess former: rasism, fascism, apartheid, embargo.

Det är kapitalismen som är den skyldige. Vi lever i ett slakthus som slaktar både människoliv och människors samveten. Vi sörjer alla unga människor som förlorar livets glädje och chansen att kämpa för en bättre värld. Vi sörjer tillsammans med deras nära och kära. Vi som inte är direkt drabbade sörjer över mördarsystemet vi lever i, men vi blir samtidigt mera medvetna om att kapitalismen, som skapar allt elände på jorden, måste besegras. Socialismen är absolut nödvändig.

 

Panos Alepliotis

En tanke på “Kapitalismen satte vapnen i mördarnas händer!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.