Kollektivavtal för hundratusentals offentliganställda klara – dock inte för lärarna

FACKLIGT Avtalsrörelsen för offentliganställda är i full gång och nu har avtal skrivits under av flera fackförbund, bland annat Akavia, Vision och Sveriges Läkarförbund. Sveriges Lärare har dock sagt nej till det bud man fått.

Alla avtal som skrivits under med motparten Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) och Sobona, som är de kommunala företagens arbetsgivarorganisation, är ettåriga. Gemensamt är också en löneökning på 3,3 procent under kommande år, vilket långt ifrån täcker upp för den reallönesänkning som tvingats på hela det arbetande folket. Avtalen ska också underlätta kompetensförsörjning, alltså att det ska vara mer attraktivt att stanna kvar i offentlig sektor.

Sveriges Lärare har dock sagt nej till det erbjudna avtalet eftersom den samlade bedömningen var att det inte levde upp till medlemmarnas behov, enligt ett pressmeddelande. Mer information om vad man inte var nöjda med ska presenteras i början av april och fram tills dess prolongeras det nuvarande avtalet med en vecka i taget.

En tanke på “Kollektivavtal för hundratusentals offentliganställda klara – dock inte för lärarna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.