Kommunal säger nej till SKR:s och Sobonas bud

FACKLIGT Tidigare under veckan rapporterade Riktpunkt om hur flera fackförbund, bland andra Akavia och Vision, skrivit under nya kollektivavtal men att Sveriges Lärare sagt nej. Nu får lärarna sällskap av Kommunal, som också sagt nej till arbetsgivarnas bud.

Tydliga löneprocesser och hållbara arbetstider har varit två av de viktigaste kraven som Kommunal har drivit i avtalsrörelsen, men som de dock inte fått något gehör för från motpartens sida. Kommunal menar att SKR och Sobona, som representerar de kommunala företagen, istället presenterat försämringar. Dessutom menar Kommunal att arbetsgivarna försöker få igenom försämringar av dygnsvilan.

Vad nästa steg kommer att bli vill inte Kommunal säga något om, utan nu drar man sig tillbaka för att utvärdera situationen och därefter meddelar man vad man gör härnäst.

En tanke på “Kommunal säger nej till SKR:s och Sobonas bud

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.