Mat är dyrt – men påskmat är dyrast

INRIKES Priserna på livsmedel har skjutit i höjden de senaste åren men just påskmaten har ökat mest i pris. Det visar statistik från Statistiska Centralbyrån (SCB).

Ett ägg kostar nästan 50 procent mer idag än för tre år sedan och för den som vill ha lamm till påsk får vara beredd på att betala mer än 25 procent mer jämfört med för tre år sedan. Påskmaten har nämligen stigit i pris mycket mer än övriga livsmedel.

Den enda traditionella påskmaten som har sjunkit i pris det senaste året är fjäderfän och kyckling men priset har ändå ökat med 25 procent de senaste tre åren.

Att fira påsk som man tidigare gjort kommer därför inte att vara en självklarhet för familjer och hushåll som fått känna av krisen och inflationen på allvar. Så berövar kapitalismen vanligt folk till och med deras högtider.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.