Strejker under avtalsförhandlingar – tyska lokförare tar kamp

FACKLIGT, UTRIKES Den tyska fackföreningen för lokförarna, GDL, har beslutat om en ny dygnslång strejk. Strejken kommer att börja imorgon tisdag klockan två och sluta efter ett dygn när det gäller persontrafik. Inom godstrafiken handlar det också om ett dygns strejk från måndag till tisdag.

Strejken är den sjätte under de pågående förhandlingarna, och beror på att förhandlingarna strandat ytterligare en gång. Fackföreningens viktigaste krav är ett stegvis införande av 35-timmarsvecka med bibehållen lön. Facket har nu också gjort allvar av hotet att inte annonsera eventuella strejker 48 timmar i förväg. De förslag som presenterats från arbetsköparnas sida (Deutsche Bahn) är rökridåer utan konkret innehåll menar fackföreningens ordförande Claus Weselsky.

Samtidigt punktstrejkar också flygföretaget Lufthansas kabinpersonal i fackföreningen UFO för högre lön.  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.